Inredningstrender 2017

Vilken är år 2017s största inredningstrend? Tre starka favoriter till titeln är de naturnära-, lyxiga- och bohemiska trenderna. Det klassiskt vita och fräscha har länge varit standarden i smakfullt inredda hem. Nu tycks vi dock längta efter lite mer ombonade och naturnära färger. De pasteller som dominerade 2016 är fortfarande heta i inredningssammanhang. De får allt oftare sällskap av murrigare dova färger. Vi blir även alltmer personliga i vår inredning. Små föremål och inredningsdetaljer som berättar en historia får gärna stå på en framträdande plats och skapa ett intressant blickfång.

Ett steg bort från det vita och fräscha

Den klassiskt vita skandinaviska inredningen började redan 2016 kliva åt sidan för en murrigare och lite mer ombonad färgpalett. Ett exempel på detta är trenden med mörka kök som fortsätter att gå starkt framåt. Köksreportage är en utmärkt utgångspunkt för den som vill ha koll på de senaste trenderna. Ett bra exempel på en produkt som finns i köket och avslöjar mycket om inrednings- och konsumtionstrender är kaffe. vad är det för trender som påverkar vilket kaffe vi köper och dricker? Våra kaffebryggare säger en hel del om samtida trender och 2017 är otvivelaktigt den labbliknande kaffebryggarens år. Med handtag i trä och läder skvallrar trendbryggarna från Chemex om vår längtan efter mer naturnära material och inslag i hemmet.

Lyxigt och bohemiskt

De blå färger som setts mycket under 2016 får sällskap av mörkgrönt, år 2017s absoluta trendfärg. Såväl de havsblå färgerna som den mossgröna färgskalan kan härledas till den naturnära trenden. I 2017 års tappning syns de här färgpaletterna mycket i lite lyxigare sammanhang. En mossgrön soffa kan vara årets trendigaste inredningsdetalj. Behöver du nya kuddar till soffan? Då är sammet och siden två riktigt heta material. Överlag börjar den strama rena inredningsstilen få stark konkurrens av bohemiskt inredda, personliga hem. Vi hämtar inspiration från Marocko och Indien. Berbermattor samsas med personliga små föremål och möbler i rustika material som rotting och mörkare träslag.