Färgtrender i inredning 2015

Inredningstrender kommer och går, och så gör även de färger som är hetast att ha på väggar, i soffor och på alla inredningsdetaljer i hemmet. Från 1970-talets trendfärger brun, gul och orange har vi idag anlänt till ett inredningsmode med en bred färgskala, där det allra trendigaste är att ignorera trenderna och inreda enligt sin egen personlighet.

Trots det går det att se vissa tendenser. Nordsjö utsåg till exempel kopparrött till årets färg, och även Pantone går på samma linje med sin färg Marsala, som går i glansiga, vinröda toner. Också Expressens inredningsexperter håller med om att röda detaljer är helt rätt detta år, inte bara koppar utan även vinrött, hallonrött, korallrött och rosa. Den röda färgen syns framförallt mycket i blommönster och rosmönster.

En annan tydlig trend är pastellfärgat. De metalliska inslagen av koppar och mässing kombineras nämligen med fördel med ljusa pastellfärger och ljusa träslag. Pastellfärgerna kan också kombineras med en annan trendfärg 2015, nämligen grått. Man får enligt den nuvarande trenden gärna inreda sitt hem med bara 50 nyanser av grått, och för att göra hemmet intressant använder man sig av mönster istället för färger.vases-379407_640

Om man trots allt vill ha mer färg än bara grått i sitt hem kan man byta ut grått mot blått. Alla nyanser av blått är inne just nu, från gråblå till turkos till kornblå och djupt mörkblå. Du kan använda blått på väggarna, som tapeter eller målarfärg, på porslin och på kuddar. Välj gärna ett mönster som påminner om vatten för att vara extra trendig.

Att färger som påminner om vatten är trendigt nu hänger ihop med en större, mer övergripande trend som innebär att vi vill inreda naturligt och ekologiskt. En sista färgtrend är därför grönt, som gärna ska inkorporeras i hemmet i form av växtlighet och stora gröna blad. Har man inte gröna fingrar kan man också välja att ta in element med bladmönster eller djungeltema för att få till samma känsla.

Om du vill måla om ditt hem i någon av de senaste trendfärgerna, kan du få hjälp med allt som rör måleri i Stockholm på Vimalar.se.

Taggar: