Modern inredningsdesign i sovrummet

Sovrummet är ett av de viktigaste rummen i hemmet, eftersom det är hit vi kommer för att vila och återhämta oss. Sovrummet är en tillflyktsort, den plats där man samlar sig och gör sig i ordning inför dagen och den plats som man återvänder till när man vill vara för sig själv. Kanske är det därför föga förvånande att den senaste trenden inom sovrumsinredning går mot hotellrumskänslan – även hotellrummen är ju vår tillflyktsort när vi är på resande fot. Många förknippar hotellrum med en känsla av lyx och med bekväma sängar, och vem vill inte ha det också i sitt eget sovrum?hotel-room-652722_640

Det behöver heller inte vara så svårt att skapa känslan av att bo i ett lyxigt hotellrum hemma. Tänk efter vilka inredningsdetaljer som signalerar att man är på ett hotellrum. Vita lakan och fluffiga kuddar är ett måste, liksom ett överkast och dekorativa kuddar att bädda sängen med. Om du letar efter en säng som skulle passa bra i ett lyxigt sovrum med hotellrumsvibbar kan du gå in på Sleepo.se, där det finns ett brett utbud av sängar för alla smaker. Ett annat enkelt sätt att tillföra lyx är att hänga lite tyngre, hellånga gardiner från taket, och låta dem täcka fönstren eller agera som en avdelare i rummet. En helkroppsspegel intill dörren (eller i garderoben om du har turen att ha en walk-in-closet) är också en obligatorisk inredningsdetalj. Hotellrum har ofta heltäckningsmattor, men ett bra alternativ till det kan vara att lägga ut en vanlig, tjock, mjuk matta.  Ett annat vanligt inslag på hotellrum är en liten skrivhörna med ett skrivbord och en stol. Om man väljer att ställa in ett skrivbord gäller det dock att hålla det fritt från papper och annan röra, eftersom oreda kan skapa stress, vilket man inte vill ha i rummet där man ska sova. Slutligen kan man rama in hela rummet med en stoppad sänggavel.

Om du har gott om pengar men dåligt med fantasi kan du också låta en inredningsfirma göra jobbet åt dig. Ett företag som har lyxiga hotellrumssovrum som specialitet är Oscar Properties, som livnär sig på att skapa moderna och helt unika bostäder. De är baserade i Stockholm.

Taggar: