Moderna badrum

Precis som i alla andra rum i ett hem finns det även olika stilar och trender för badrum. När ”ljust och fräscht” var på tapeten (bokstavligen) i alla svenska hem var det till exempel inne med ljust kakel, vita badkar och handdukar fläckfria som på hotellrum. Men inredningstrenderna i allmänhet och badrumstrenderna behöver inte alltid gå hand i hand. En tydlig trend för badrummen under det nuvarande året är till exempel färgen svart – kanske som en reaktion mot allt det ljusa och fräscha tidigare. Ett svart badrum är inte bara trendigt, utan också enkelt att styla – det går att matcha med i princip vilken färg som helst, och ter sig stilrent och futuristiskt mot kromet på kranar och blandare. Med ett par duschdörrar i klarglas är looken komplett, och du har ett badrum som du kan sätta din egen personliga touch på. Kanske är det därför det svarta badrumsmodet har blivit så populärt. Modet gäller inte bara kakel och mosaik, utan även porslin och badrumsmöbler. Om du håller på att förnya ditt badrum, och letar efter billiga badrumsmöbler (kanske just svarta?) finns ett bra utbud på Buildor.se.bathroom-690774_640

Det vita är dock inte helt ute ur leken än – det kan med fördel användas för att accentuera det svarta och skapa kontraster. Genom att använda sig av svarta detaljer i ett helvitt badrum gör man rummet mer intressant. Svart och vitt går också ihop på fler sätt än genom att kontrastera mot varandra – när de blandas får man fram de grå toner som också gör sig mycket bra i ett modernt badrum. Tillsammans med detaljer i trä skapar man en kombination av det moderna och det traditionellt skandinaviska.

En annan trend som kommer stort är växternas intåg i badrummen. Det gröna kommer igen, och det verkar som att det svenska folket vill ha allt mer levande badrum. De gröna växterna kan med fördel kombineras med en lantlig känsla, till exempel med en trasmatta på golvet och ljusa trädetaljer i möblerna.

En sista sak, som gäller generellt för alla badrumsstilar, är att man bör undvika att belamra handfat och andra frita ytor med saker. Rena ytor är A och O för en stilren, modern känsla i badrummet.